Möte med en hjälte

 

Igår var jag på middag hos Natalie Sial där hon bjöd på en buffé av olika pakistanska rätter. Väldigt imponerad över att hon lagade all mat själv. Gäster på middagen var ingen annan än självaste Paul Rusesabagina, den riktiga hjälten från ”Hotel Rwanda” som räddade över 1200 människor under folkmordet genom att gömma de på sitt hotell. Kitty Kurth och Kevin Lampe från  Chicago som arbetar med kommunikation och media. De kommer att spendera veckan här i Stockholm för att diskutera situationen i Rwanda och det kommande valet som går allt förrutom demokratiskt tillväga. Självklart fanns ett gäng SSU:are på plats.

Diskussionerna kring middagsbordet var många och intensiva. Förrutom situationen i Rwanda diskuterades även det kommande brittiska valet och Obamas sjukvårdsreform. Den riktigt intensiva diskussionen handlade om européer och amerikaners syn på att tala ett andra språk och hur vi väljer att kommunicera med varandra.

Kvällen avslutades med äppelpaj och vaniljsås . Sammanfattningsvis kan jag säga att det var en väldigt lyckad middag!

Lämna ett svar