Turistande i Stockholm

Jag, Rosie och Marion på Djurgårdsfärjan

Träffade kusinerna M och R idag. De hade båda besök av deras amerikanska vänner Al och Marion så vi beslöt oss för att ägna dagen åt gammalt hederligt turistande, the swedish style. Vad passar då inte bättre än en tur ut till Djurgården. För att spä på turistandet tog vi Djurgårdsbåten från Slussen ut mot grönan och fotade allt vi såg på vägen.

Mitt bidrag till sightseeingen var att berätta om Valdermarsudde, Allsång på Skansen och Vasamuseet. Madonnas bidrag var att lära amerikanerna vad en ”fjortis” är. Rose-Marie introducerade Marion till alla skulpturer och Marion var minst sagt en aning förundrad över den svenska förkärleken till avbilden av nakna män.

Därefter tog vi lunch vid djurgårdsbron och sedan fika på gallerian.

Det har verkligen varit en toppendag och det är synd att det ibland krävs besök av människor utifrån för att man verkligen ska uppskatta den fina huvudstaden vi har och bor i.

Lämna ett svar