Drömresemål nr 1: Hawaii – bokat och klart!

Hawaii

Nu är resan till Hawaii äntligen bokad. I oktober kommer jag ligga på en sandstrand, lära mig surfa och snorkla, dricka paraplydrinkar och dansa hulahula på en Luau. Kan livet bli mer fantastiskt?

Under två veckor på Hawaii kommer jag inte enbart att ligga och lata mig på en strand (trots att det står högt upp på listan). Jag och Rasmus åker även ner för att ta del av kongressvalet i USA som hålls den 2 nov. Jag har tidigare kampanjat för Labour vid valet 2006 och lärde mig otroligt mycket om vanligt fotarbete som att knacka dörr. Rasmus (som är helt såld på USA och demokraterna) har kampanjat i USA vid ett flertal tillfällen och jag antar att det är de erfarenheterna han har fått där som lockar honom tillbaka.

Vi kommer förhoppningsvis kunna delta på Demokraternas aktiviteter och kampanja. Vem vet, om vi har tur kanske självaste Obama kommer dit (han är ju trots allt född på ön).

Vad jag har fått reda på av min amerikanska vän M är att Hawaii skiljer sig väldigt mycket från de övriga amerikanska delstaterna. På Hawaii håller man väldigt hårt på traditionerna och man ser sig inte riktigt som en amerikan. Exempelvis skiljer man på native hawaiians, alltså människor med hawaiianskt ursprung, och människor som enbart är födda och bor på ön. Till exempel finns det delar av ön som man bara kan få komma till om man är infödd och man får även handla för en annan taxa. I vilket fall som helst ska det bli intressant att få följa valet på plats.

Nu räknar jag bara ner dagarna…

4 svar till “Drömresemål nr 1: Hawaii – bokat och klart!“

 1. Haha, helt såld på demokraterna låter inte så bra för nån som vill ha ett socialdemokratiskt samhälle, men fair enough 🙂

  1. Victoria Brikho skriver: Svara

   Din entusiasm och beundran över att få vara en del av det demokratiska partiets organisation är ganska talande… men det ena utesluter ju inte det andra. Nu när det finns 2 ledande partier i USA så är ju demokraterna de mest ”sympatiska” (som du brukar säga) 🙂

 2. Erik Asplund skriver: Svara

  så ni har med bokat Hawaii?
  Vi drar 27 dec till 15 jan… Vad har ni för planer när ni väll kommer dit…?

  Ciao Erik

  1. Victoria Brikho skriver: Svara

   Vi har redan varit där. Vi åkte 21okt-5nov.
   Det var en helt fantastisk resa. Vi var på både Oahu och Maui. Kolla gärna in mina senare inlägg, där har jag skrivit lite om vår resa.

   Du kommer få en helt underbar resa!

   victoria

Lämna ett svar