RUT-avdrag och minskad skatt för lastbilschaffisar- Alliansens hjärtefrågor??

Förra valets stora fråga var hushållsnära tjänster. En fråga som berör en ytterst lite del av samhället men som har fått mest utrymme i media och den fråga folk har mest åsikter om. Jag trodde att vi detta val skulle fokusera på hur vi får fler människor i arbete, satsar på utbildning, minskar köerna i vården m.m. m.m.

Sitter och tittar på Ekonomidebatten på SVT och hör hur den borgerliga alliansens företrädare talar varmt om hur RUT-avdraget skapar fler jobb och deras upprördhet över hur de rödgröna vill sätta de ”kvinnliga invandrarna” (som Carl B Hamilton (FP) sa) i svartjobb och arbetslöshet. Att Moderaterna och alliansen helt har misslyckats med jobbpolitiken, att 1 av 4 unga är arbetslösa och att man har infört skattelättnader för de allra rikaste i Sverige – det är man inte upprörd över.

För mig är principen om RUT enkel. Jag vill inte att mina skattepengar ska gå till att subventionera hemhjälp för de som har råd att betala för det utan hellre att mina skattepengar satsas på sjukvården, fler lärare i skolan och jobbsatsningar för unga. Även om jag är partisk så var de Rödgröna bäst i kväll.

För övrigt: Miljöpartisten Mikaela Valtersson var klockren!! Centerns what’s-his-name behöver nog slipa på argumenten, eller helt enkelt komma med bättre argument.

Lämna ett svar