Hawaii: Resan dit

Ska försöka att föra en resedagbok här på bloggen så ni kan följa oss på Hawaiiresan. Internet är si sådär so bare with me.

Som vanligt när jag ska resa långa sträckor drabbas jag av resfeber och blir väldigt nervös. Inte över självaste flygningen men över det runtomkring. Är allt packat? Hinner vi från en gate till en annan? Kommer bagaget med? Hur tar vi oss från flygplatsen till hotellet? Allt brukar lösa sig men för ett kontrollfreak som jag är det svårt att släppa kontrollen ibland.

På Arlanda och njuter av en god frukost medan jag väntar på flyget. Är uppkopplad med både macbooken och iphonen så semesterkänslan har inte ställt in sig ännu.

Det smarta draget vi gjorde var att ta taxi från Huddinge till Arlanda. 700kr fast pris tycker jag är helt ok och vi sparade en halvtimme på att inte ta bilen själva. Smidigt och enkelt.

Första anhalten var Frankfurt där vi sedan skulle byta flyg till Los Angeles. Frankfurts flygplats är en av de största och jag skämtade tidigare med Rasmus att vi säkert ska ta oss från ena sidan av flygplatsen till den andra bara för att vi har kort om tid för bytet. Självklart blev det så och vi blev körda av flygplatspersonalen över hela flygplatsen för att hinna i tid. Vi kom nätt och jämt med planet.

Att sitta 11 timmar på ett plan kan många tycka inte är så farligt. Men nu snackar vi inte stora sköna säten med egen tv framför sig a la SAS-style utan Lufthansas gamla plan där alla passagerare var packade som sardiner för att rymma så många som möjligt. Mannen bredvid mig krävde dessutom mer än ett säte så att säga att det var trångt var en underdrift. Till råga på allt fick inte jag och R sitta bredvid varandra men tack vare en gubbe som villigt bytte plats med mig fick vi iaf sitta trångt tillsammans.

Kl 23.00 svensk tid landade vi i LA för att därifrån 4 timmar senare ta oss till Honolulu. Tidsomställningen är ca 12 timmar och för mig som går och lägger mig kl 22.00 varje kväll var det minst sagt svårt att hålla mig vaken hela natten. Väl framme i Honolulu möttes vi av den varma kvällsluften och efter ca 27 timmars resande somnade jag gott i sängen.

Trots en intensiv och slitsam resa kunde jag inte ha gjort den med ett bättre resesällskap än min fantastiska pojkvän.

Nu börjar äventyret!

Lämna ett svar