För dig som vill till Maui

Jag tillbringade fyra dagar på Maui som helt klart är ett måste om man ska åka till Hawaii-öarna. Frukost på stranden, vita stränder med klarblått vatten och middag i solnedgången är som upplagt för romantiska dagar.

Att resa: Flyg från Honolulu (Oahu) – Kahulani  (Maui) ca 25min Cheaptickets.com säljer för ca 700kr T/R

Att ta sig runt: Det finns ingen utbyggd kollektivtrafik så att hyra en bil är en stark rekommendation. Hyra bil görs lättast från flygplatsen. Du ska ändå ta dig till flygplatsen vid avfärd. Ca 39dollar/dag för den billigaste bilen (skatt tillkommer)

Boende: Som på alla öarna är vädret varmare och mindre blåsigt på den södra sidan av ön. För att hitta ett hotell med bra placering skulle jag boka ett hotell antingen längs med Kihei/Wailea/Makena-området eller runt Kaanapali. Där har du fantastiska stränder, mindre stadskärna och lättåtkomligt för utflykter. Jag använde mig av Hotels.com när jag bokade mitt boende. De hade ett stort urval av mindre hotell till stora resorts. För egen del var ett resort aldrig aktuellt. Att ha pool, strand, restaurang och shopping på ett och samma område tar bort charmen från denna fantastiska ö. Boka ett enkelt rum, hyr en bil och åk runt ön istället och upptäck vattenfall, restauranger på stranden och fantastiska badplatser.

Stränder: Wailea, Makena (Big beach, Little beach) Kaanapali beach, Napili bay. Samt otroligt fina platser utmed bilvägarna som är mindre folktäta.

Mat: Det finns mycket att välja på i matväg. Allt från kinesiskt, japanskt, amerikanskt, italienskt, snabbmat och grill. Att rekommendera är dock fisk- och skaldjurs restauranger samt sushi. Att äta dagens fångst av oftast mahi mahi (vit fisk) som tillagas med lokalt odlade grönsaker är som en himmelsk smakupplevelse. Det är svårt att hitta så pass färsk och god mat i Sverige under 300kr. Glöm inte att det är obligatorisk driks på all mat och dryck ca 10-15%.

Utflykter: Road to Hana går genom Mauis norra delar. Man kör in genom regnskogen där botaniska trädgårdar möter vandringsstigar, vattenfall och slingriga vägar med stilla havet som utsikt. Räkna med att turen tar ca 4 timmar till Hana eftersom du gärna vill stanna utmed vägen för att ta del av den fantastiska naturen. Lahaina är en otroligt mysig stad med små personliga butiker och fina restauranger med sjöutsikt. Perfekt för en romantisk promenad och middag. Snorkling och surfing är perfekt att utföra på Kaanapali beach. Där finns utrustning att hyra och under senhösten är vågorna tillräckligt höga att surfa på för en nybörjare.

Väder: Okt-nov ca 30grader varmt, dock en aningen molnigt och blåsigt. Varma kvällar där du kan sitta ute på en restaurang hela kvällen utan en värmande kofta.

Bemötande/turistigt: Här spenderar amerikanerna sin semester och det ger en distinkt skillnad från sedvanlig charterresa.  ”Turist”-faktorn sänks rejält i och med detta. Människorna som bor på Maui är otroligt hjälpsamma med att tipsa turister om platser att besöka, restauranger, boende och att hitta öns ”pärlor”. Att starta upp ett samtal med en lokalbo är otroligt lätt och ger väldigt mycket information.

Hoppas att denna information blir en liten hjälp för dig att planera din resa.

Lämna ett svar