Tänderna är en del av kroppen – get it!

Surprice! Ännu en artikel om att tänderna påverkar hur resten av vår kropp mår. I DN livsstil kan man idag läsa att:

Tänderna har vi inte bara att tugga med. Nej, tänder kan ses som ett slags människans morrhår, ett mycket känsligt sinnesorgan som förmedlar mängder av signaler till hjärnan. Att tappa tänder innebär att hjärnan berövas sinnesintryck, vilket på sikt kan leda till demens, tror forskarna.

Trots att all forskning visar att hur våra tänder mår påverkar hur resten av vår kropp mår, fortsätter politikerna att envisas med att särskilja munnen från resten av kroppen. Sjukvård vs tandvård. Jag är tandläkare men även politiker. Jag förstår att min mun sitter på min kropp och så länge det är så ska samma kostnad gälla för när jag besöker en hjärtdoktor som en mundoktor. Change will come – som Rasmus brukar säga – men hoppas att det är soon enough!

Ett svar på “Tänderna är en del av kroppen – get it!“

  1. Bra skrivet. Delade din artikel i den nya öppna gruppen på FB ”VI SOM ANSER TÄNDER TILLHÖR KROPPEN”.

Lämna ett svar