Funderar du på julklappar?

banner-julkampanj-180-300 I denna konsumtionshysteri som julen bidrar till är det lätt att glömma att alla inte har det lika bra ställt som du och jag. Allt för många barn i världen föds in i en fattig familj där tillgången på mat och vatten är begränsad, att gå i skolan är en lyx och där barn dör av vanliga sjukdomar som det finns vaccin mot.

UNICEFs och Rädda barnens hemsidor kan man köpa både vaccinpaket och matersättning som ska gå till ”varende unge” som Unicefs kampanj heter.

Det finns många åsikter kring huruvida välgörenhet är bra eller inte. Jag får ofta höra att välgörenhet leder till passivitet istället för att verka som en morot. Jag ser välgörenhet som en investering. För mig är det otroligt viktigt att alla barn får en chans att leva ett bra liv. I många fall en chans att få fortsätta leva. Fler barn överlever idag på grund av att de kan vaccineras mot vanliga sjukdomar såsom polio och de är med detta skyddade en hel livstid.

Att investera i exempelvis vaccin och matersättningsmedel för dessa barn leder till en förändring av deras liv och förhoppningsvis på sikt en förändering av vår värld. Det är kanske en naiv inställning men det är därför som jag är månadsgivare till både Rädda barnen och UNICEF.

På UNICEF har jag startat en egen insamling där du kan ge ett bidrag som går till varenda unge. Det låter klyschigt men barnen är framtiden och de ska vi vara rädda om.

Ett svar på “Funderar du på julklappar?“

  1. Hej!

    Tack för din underbara bloggpost och för att du är med oss i kampen för varenda unge. Vi blir så glada!

    Ps. Passar på att tipsa om vårt lilla nätverk bloggare för varenda unge. Kravlöst med viktigt. Kika gärna in på sidan!

Lämna ett svar