Sociala mediers betydelse

Mina vänner har frågat mig otaliga gånger varför jag inte har uppgett att jag är i ett förhållande på facebook. Jag brukar ställa motfrågan: du vet att jag är i ett förhållande, varför måste jag lägga ut det på facebook?

När jag bytte till den nya profilen föll jag och min pojkvän för grupptrycket och outade oss själva som par på FB. Mer än ett år efter att vi blev tillsammans.

Varför har vi ett så stort behov att lämna ut oss själva offentligt? Varför ska vi på förhand fylla i vilken utbildning/jobb vi har, favoritfilmer och serier, politiska och religiösa åsikter, relationsförhållanden etc? Vad lämna vi då kvar till det personliga samtalet? Jag var och fikade med några kompisar häromdagen och en i gänget skulle berätta något roligt som hade hänt och vi alla svarade med: Jo, vi läste det på facebook. Då var den historien död!

Som sagt, jag har outat mig själv på FB, uppdaterar min status för jämnan och läser och kommenterar mina vänner statusar konstant. Jag är en del av denna hype kring sociala medier (nu har jag dessutom också en blogg) men jag stannar upp ibland och reflekterar över det. Så idag lämnas telefonen hemma när jag ska till bege mig ut till SSUs julfest på Bommersvik och jag ska enbart ägna mig åt traditionsenlig konversation: face-to-face.

Jag och min finaste ♥

Lämna ett svar