När säkerhet skapar rädsla

I lördags befann jag mig på Bommersvik när jag möttes av nyheten att en man sprängt sig själv mitt i julrushen på Drottninggatan och att Sverige i och med detta fått sin första ”terroristattack” – med allt som det definierar. Genast gick tanken kring att vore jag inte här ute i Sörmland hade jag troligtvis varit på just Drottninggatan och handlat. ”Tänk om-tankar” kan driva en till vansinne så därför slutade jag snabbt med att reflektera över vad som skulle kunna ha hänt.

Idag gick jag på Drottninggatan utan att ens tänka på att det för bara några dagar sedan hade skett ett attentat bara några meter från där jag gick. Orädd gick jag längs gatan tills jag fick se polisbilar och poliser ståendes i varje gatuhörn. Rädd fortsatte jag att gå längs gatan.

Poliserna som ska vara en symbol för trygghet kändes genast som ett tecken på att här har något farligt hänt och här kan något farligt hända. Även om Taimour Abdulwahab misslyckades med uppdraget som självmordsbombare i det avseendet att attentatet inte fick den effekten som det var avsett för, lyckades han sprida en skräck om att ingen går säker – trots att det står poliser i varje gatuhörn. Rädslan bland medborgarna om att den egna staten inte kan skydda de är den största vinsten som terrorgrupper kan få. Vi får hoppas att de i och med detta inte kammar hem storvinsten.

3 svar till “När säkerhet skapar rädsla“

 1. Jättebra skrivet Victoria du har helt rätt !! Nästa vecka kommer jag till dig och lagar en tand. Ha en fin dag nu !

 2. TACK Victoria för hjälpen med tänderna ! GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR JANNE o LILLY !!!

  1. Victoria Brikho skriver: Svara

   Hej Janne!

   Hoppas du blev nöjd och att tänderna känns bra. Vi ses till våren!

   God Jul och Gott nytt år önskar jag dig!

Lämna ett svar