Matnördighet

En rosa KitchenAid skulle vara en väldigt fin inredningsdetalj hemma hos mig

Har du fastnat för surdegstrenden? Här kommer den nya trenden – korvstoppning. Matnördighet på hög nivå. Hur kommer det sig att mitt i snabbmatskulturen föds det fram ett behov av att göra sin egen mat från scratch? I julas pratade många vänner om att de skulle baka eget surdegsbröd, knäckebröd, lägga in sill och lax, stoppa egen korv och mycket mer. Detta är människor som är högpresterande, jobbar för fullt och vill att livet runt omkring ska gå så smidigt som möjligt. Varför tar då dessa människor sig tid, för tro mig det tar tid, att göra sin egen mat?

Jag tror att det finns flera faktorer. Dels är det kul att ha ett projekt att syssla med. Surdegen måste matas nästan dagligen och bakas ut nån dag i veckan. Dessutom kan man hitta på flera olika variationer på maten som kanske inte går att köpa i butik. Tänk dig själv att få baka bröd med det innehåll du själv gillar. Att få nybakat bröd på morgonen är dessutom en svårslagen lyx. Jag tror även att ju mer medvetna vi blir om vad vi stoppar i oss desto mer föds det ett behov att göra maten själv. Jag personligen äter inte korv för jag har läst innehållsförteckningen och känner mig inte trygg med innehållet. Att göra egen korv, tror jag, blir både godare, nyttigare och roligare.

En KitchenAid som köksredskap är att föredra både vid bakning och korvstoppning. Mamma har en väldigt gammal liggandes någonstans hemma. Jag funderar på om jag ska leta upp den och prova mig på lite surdegsbak och korvstoppning. För jag har såååå mycket tid över…

Lämna ett svar