Miljöflåset

Nu har Folktandvården Sörmland dragit igång sitt miljöflås! Det är en tävling mellan klinikerna där alla medarbetare samlar poäng genom att utföra någon fysisk aktivitet eller vara klimatsmart. Vi får alltså bättre hälsa och gör en insats för miljön, nice. Tråkigt att miljö-tänket inte sitter i konstant utan att det ska krävas en tävling. Jag menar hur svårt kan det vara att ställa bilen hemma och gå till jobbet, släcka lyset när man lämnar ett rum eller dra ur mobilladdaren från eluttaget?

När jag ser mig om här hemma inser jag att det finns så mycket jag skulle kunna ändra på för att blir mer klimatsmart och spara på miljön. På Världsnaturfonden WWF finns en hel del tips och idéer om hur du blir mer klimatsmart i vardagen och du kan även avge ett miljölöfte.

Förra året deltog jag i Earth Hour, en av de största miljömanifestationerna, och släckte ljuset under en timma. Visst, en timma är inte så mycket men det är i alla fall något och det ger ett statement om att man bryr sig. Den 26 mars kl 20.30 är det dags igen för Earth Hour 2011. Gå in här och anmäl dig du med!

Lämna ett svar