Ledarskap

Imorgon börjar ledarutbildningen jag ska gå på i vår. En del i kursen handlar om att ta reda på vilken sorts ledare man själv är för att på så sätt komma underfund med ens styrkor och brister. För att inte göra en alltför stor analys av mig själv kan jag ändå på förhand säga att jag är en ledare som har svårt för att delegera ut uppgifter utan gör mycket själv. Samtidigt är jag en lyssnande ledare som försöker få alla i en grupp att komma till tals. Jag får se om liknande egenskaper kommer fram under utbildningens gång. Kul ska det bli i alla fall!

Appropå ledarskap och att eftersöka ledare så är det inte enbart Socialdemokraterna som letar ny ledare. Jytte Guteland, förbundsordförande för SSU, avgår även hon på kongressen i augusti.

Jag som har efterfrågat en öppen process i valet till ny partiledare efter Sahlin, hoppas även för SSUs del att det blir en öppen process med flera kandidater som visar att de vill leda Sveriges största ungdomsförbund framåt. Redan nu har Gabriel Wikström deklarerat att han ställer upp som kandidat och jag hoppas att fler tar modet till sig och vill leda förbundet!

Lämna ett svar