Ledarskapsutbildning: dag 2

Är äntligen hemma efter två intensiva, roliga och lärorika dagar. Proppmätt efter konferensmåltiderna och trött i huvudet efter att ha tagit in all information. Nu är jag värd en skön och avkopplande helg.

Som en något konflikträdd person var dagens övningar i kommunikation och samspel otroligt lärorika. Om det säger er något så hette övningen Transaktions analys. Kort sammanfattat: där vi som människor vandrar mellan tillståndet barn-vuxen-förälder i vårt sätt att kommunicera. Tillståndet förälder kan vara både en kritiskt men också en vårdande förälder och ord som ska/måste och duktig/jag kan hjälpa är kännetecken. På andra sidan har vi barnet som kännetecknas av ord som jag vill/kan och okej då. Barntillståndet kan vara både spontana och anpassade. Målet är att alltid ligga i vuxenfasen vilket kan vara väldigt svårt när man är mitt i en konflikt. Det är nästan att jag vill hamna i en dispyt med någon för att öva på mina nya kunskaper. Rasmus ställer kanske upp? 😉

Nu tar jag helg!

Lämna ett svar