S-kongressen is here

Finally är dagen här då Socialdemokraterna ska välja en ny partiordförande och partisekreterare. Äntligen kan vi börja bedriva oppositionspolitik och börja arbetet mot att vinna valet 2014. Jag önskar jag kunde vara på plats och höra Håkan Juholt tala om sina visioner och idéer för ett mer rättvist och jämlikt Sverige. Jag skulle även vilja se vår nya partiledare in action eftersom att jag aldrig har hört honom tala tidigare, men jag får hålla mig till lördag då jag ska besöka kongressen.

Hur lite jag än vill att socialdemokratin ska kretsa kring en person och inte kring visionerna, kan jag aldrig komma ifrån att valet av en ledare är otroligt känsloladdat och viktigt. Det handlar om att ledaren har ett så pass stort patos att han inger förtroende, är karismatisk och en god kommunikatör. Hittills har Juholt gett goda bevis på detta och jag hoppas att han genom att vara en ledare som folk tror på kan få fram den socialdemokratiska politiken. Nu måste vi börja forma politiken och visa vart vi vill att Sverige ska gå. Ser fram emot tre spännande kongressdagar och känner mig väldigt laddad.

Upp till kamp

Lämna ett svar