Ich bin ein wienare

Är hemkommen efter fyra fantastiska dagar i Wien. 25 grader varmt, syrener som blommar och turister i överflöd kan översättas i att Wien definitivt är en stad att besöka under våren. Då resan har präglats av romantik ♥ får ni den turistiga versionen av resan.

Wien i hjärtat

Jag och Rasmus vid Schloss Schönbrunn

Wiens höjder
Stefansdomen, Pariserhjulet på Pratern och restaurang Do & Co bjuder på fantastisk utsikt över hela staden.

Wiens mode
Shoppinggatan bestod främst av affärer med varor i 10 000kr prisklassen men mitt i allt detta fanns H&M och Zara. En liten del i det exklusiva Wien.

Wien för magen
Wienerschitzel och Tafelspitze som är inhemska maträtter smakar… ja inte lockade de mig i alla fall. Jag som är en gottegris lät istället fresta ögat ( och även magen) med underbara bakverk. Apfelstrudel som är den mest populära föll mig dock inte riktigt i smaken. Däremot är det väldigt lyxigt att få sin egna kanna med nybryggt te!

Wien för ögat

Stefansdomen
Hofburg
Hofburg
Hundertwasserhaus

Scholss Schönbrunn
Pratern
Café Central

Lämna ett svar