Fokus Huddinge

Gårdagens kommunfullmäktige i Huddinge bjöd på en nästan två timmars lång debatt om årsredovisningen. Resultatet för året visar på ett överskott på 244 miljoner kronor – vilket kan låta positivt. Det vi ska komma ihåg är att det är kraftiga besparingar ( a.k.a effektiviseringar på borgerligt språk) som man har gjort inom framförallt skola och omsorg för att få detta överskott.
Jag är orolig över de minskade ambitionerna och resultaten vi ser i verksamheterna i kommunen. I tex skolan ser vi fler elever än tidigare som inte har tillräckliga kunskaper för att bli behöriga till gymnasiet och högskolan. Detta är allt annat än en positiv utveckling. Jag som socialdemokrat ser istället för stora överskott i kommunen, se till att vi satsar mer på att alla elever ska bli behöriga till gymnasiet, att erbjuda alla unga feriepraktik och att satsa på idrottsverksamheter för alla i Huddinge. Tydliga mål, satsningar och ambitioner går före stora nedskärningar för att få ett plus i kanten.
Natalie Sial gruppledare för S i Kultur och Fritidsnämnden (och min bästa vän) gick på hårt att det saknas politiska ambitioner i kultur och fritidsnämnden.  Hon belyste problematiken kring att det finns ett socialt ekonomisk snedfördelning av hur kommunens idrottsverksamhet nyttjas och att det även finns en snedfördelning där fler killar i Huddinge får del av idrottsverksamheten.

Lämna ett svar