Glassigt i Budapest

Dagen börjar med brakfrukost på Hilton hotell och självklart ett glas cava. Är det semester så är det. ♥
Sightseeing i Budapest. Utsikt över Pest-sidan
Utsikt från slottet. I bakgrunden ses den maffiga parlamentsbyggnaden,
Lyxfika på Four Seasons hotell- Life is good ♥
Den godaste cheesecake jag ätit på länge. Tur att det blev en låååång promenad efter 🙂

Budapest är en kontrasternas stad. Spa-besök med helkroppsmassage, traditionell ungersk mat, champagne och goda desserter har gjort detta till en fantastisk resa. Baksidan av allt detta är att när jag som turist lever flott i billiga Ungern och kan unna mig denna lyxtillvaron lever ungraren väldigt knapert. Servitriserna på restaurangerna vi åt på jobbade 15 timmar till låg lön, staden är smutsig och inte upprustad för fem öre. Kollektivtrafiken är gammaldags bortsett från spårvagnen.  Inte konstigt att jag trots all denna glamour ändå längtar hem.

Ett svar på “Glassigt i Budapest“

  1. […] grymma tjejer så det kommer bli fab. Vår senaste resa ihop var till Budapest som ni kan läsa om här och […]

Lämna ett svar