Schlagernostalgi

Ni som känner mig vet att jag är en riktigt stor schlager-fantast. Jag har följt Eurovision song contest slaviskt sedan 1990 och har alla festivaler inspelade på videoband. När Carola inte vann tävlingen 2006 med Evighet och det blev sådana rabalder om hur tävlingen gått till, kände jag att nu var det dags att sluta titta. Och jag har inte tittat på det sedan dess.

Igår gick finalen i ESC (vilket jag helt hade missat) och det verkar som att det gick bra för Sverige och Eric Saade. Tyvärr känns det som att tävlingen allt mer går åt att den som har den bästa producenten, scenkoreografin och störst pr-maskineri bakom sig vinner.  It should be all about the music!

Jag gjorde en liten nostalgitripp och hittade mina favoriter från min första schlagerfestival 1990 när jag var 6 år gammal. Då sjöng inte alla länder på engelska, det fanns en live-orkester och inte förinspelad musik och klädutstyrslarna var minst sagt obefintliga.

1990 vann Italien med Insieme – om ett enat Europa.

Och Jugoslaviens sockersöta nummer 🙂

Ett svar på “Schlagernostalgi“

  1. Новинки mp3…

    Victoria Brikho: Ni som känner mig vet att jag är en riktigt stor schlager-fantast. Jag har följt Eurovision song contest slaviskt sedan 1990 och har alla festivaler inspelade på videoband. När Carola inte vann tävlingen 2006 med Evighet och det blev ….

Lämna ett svar