Koll på portionerna!

Det här med att banta och gå på en diet är inte riktigt min grej. Itrim, Nutrilett och you name it fungerar säkert väldigt bra på andra men inte på mig. Jag kommer från en väldigt stark matkultur där alla aktiviteter jag gör inkluderar mat. Träffar kompisar på fika, äter middag med vänner, se på film med snacks, ja ni förstår vad jag menar. Att då behöva välja bort mat som ofta krävs att man gör när man går på en diet är svårt. Jag vill äta samma mat som alla andra – fast lite mindre portioner. Där kommer vi till svårigheterna. Hur ska jag kunna minimera portionerna så det blir jämt fördelat över alla måltidsgrupper?

Googlade på detta och hittade en bra grej på apoteket, nämligen måltidsmått. Där är det måttat för hur mycket kolhydrater, protein m.m. Supersmart!

Det är en långsiktig metod och ska ge ett mer sunt tänk kring mat. Hoppas det funkar 🙂

3 svar till “Koll på portionerna!“

  1. Det ser ju verkligen supersmart ut! Visste inte ens att sådana fanns! Kanske man borde testa?

  2. Jag gör precis så, äter allt, men äter små portioner, och jag tränar ingenting och är absolut inte överviktig.. Precis som du funkar inte dieter på mej.. Det jag gör med mina portioner, är att jag äter tills jag inte är hungrig längre, och blir jag hungrig efter en stund igen, så tar jag en frukt eller liknande… Har funkat superbra för mej i flera år 🙂

    1. Victoria Brikho skriver: Svara

      Va bra att det har fungerat för dig 🙂 Jag har provat nu i ca 1mån och det fungerar bra. Ett sunt sätt att äta mat, behöver aldrig välja bort något utan äter lite av allt. Kollade in din blogg, fin 🙂

Lämna ett svar