Nyttigt bröd

20130817-085855.jpgJag äter inte bröd särskilt ofta eftersom min IBS-mage alltid krånglar efter det men nu har jag hittat ett recept på ett gott och nyttigt bröd som fungerar även för den känsliga (hoppas jag). Imorse bakade jag en sats och det blev så himla gott. Här kommer receptet:

5 dl Dinkelmjöl
2 dl Fiberhavregryn
1 dl Krossade linfrön
1 dl Sesamfrön
2 tsk Bikarbonat
1 nypa havssalt
1 rivet äpple
3 msk Honung
4 dl Yoghurt naturell 3%

Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser. Riv i äpplet och tillsätt yoghurt och honung. Klä en form i bakplåtspapper och häll i smeten. Jag valde att ha pumpakärnor ovanpå. Grädda i ugnen ca 45-60min

Ett svar på “Nyttigt bröd“

  1. […] Hann baka bröd också vilket inte händer allt för ofta längre, har tipsat tidigare här på bloggen om det här goda nyttiga brödet. […]

Lämna ett svar