SPRINGA

20130927-070726.jpg
Igår kväll hade jag ingen lust att träna men kände att jag behövde tänka på annat och rensa tankarna. Efter lite peppning från R så snörade jag på mig löparskorna och sprang en kort runda på 5km. Stegen har aldrig känts så lätta som då och jag insåg hur mycket jag har saknat att springa.

För ett tag sedan fick jag problem med benhinnorna (gjorde ont bara jag rörde benen) och slutade springa för att låta benen vila. Istället har jag varit flitig och kört spinning tre gånger i veckan som är mycket skonsammare. Hur mycket jag än gillar att köra spinningpassen (en av instruktörerna är brutalt grym på att få mig att köra hårt) så slår det inte löpningen.

När jag mådde som sämst och kände mig utbränd var det mitt sätt att stänga ute allt annat och bara vara själv med mina tankar. Reflektera och varva ner. Det kanske låter konstigt men för mig är träning inte bara för kroppen utan även för själen. Det får mig att må så bra.

Att börja springa fem gånger i veckan igen kommer säkert bara att ge tillbaka benproblemen men två gånger i veckan ska jag i alla fall klara av. Vem vet, det kanske blir ett lopp ändå nästa år =)

Lämna ett svar