Brödbak

20131015-212219.jpg
Min brödutmaning har än så länge gått bra och varje helg har jag bakat ett nytt bröd. Om det är något min IBS-mage inte klarar speciellt bra så är det bröd och pasta. Bara för att det är så gott. Det sägs att om man utesluter gluten i maten kan magen må bättre och jag är inte sen med att prova allt som kan få min mage i balans. I helgen provade jag därför att baka ett glutenfritt bröd. Lite trixigt, en hel del ingredienser men det var snällt mot magen.

Här kommer receptet.

600g kallt vatten
10g jäst
100g solroskärnor
30g linfrön
50g mörk sirap
20g nyponskalsmjöl
1tsk brödkryddor
1tsk salt
50g boveteflingor
60g sojamjöl
160g bovetemjöl
25g psylliumfröskal

Blanda alla ingredienser till en slät och lös deg. Häll degen i en smörad form. Lår degen jäsa i ca 2 timmar. Grädda i 175 grader i 75 minuter. Låt brödet vila innan du skär i det.
Glutenfritt bröd smakar bättre dagen efter.
20131015-212239.jpg I helgen ska jag prova att baka bovetefrallor.

Lämna ett svar