Mixa traditioner

20130528-175844.jpg
20130528-175912.jpg
Våra gäster välkomnar oss när vi kommer till mottagningen.

Jag får många mail av blivande brudar och några av de vanligaste frågorna jag får är hur vi gjorde med bröllopstraditioner då vi hade ett mixbröllop.

Traditioner blir aldrig så tydliga som när man planerar bröllop eller skaffar barn. Det är något som förenar människor men kan ibland också leda till det motsatta. Traditionella svenska och syrianska bröllop skiljer sig åt i flera avseenden – särskilt under bröllopsmiddagen – och jag och Rasmus valde att förena de traditioner som vi kände var viktiga för oss och går ihop med det vi tror på. Vi gjorde en lista med alla traditionella moment och valde att ha med det som betydde mest för oss (eller betydde mycket för våra föräldrar) och det som fungerade rent praktiskt. Inkludera gärna era föräldrar i detta och prata igenom vilka moment ni vill ha.

Till exempel valde vi bort delen då bruden hämtas upp av sin blivande mans familj hemma hos sina föräldrar. En tradition som jag vet att min släkt värnar om men som inte går ihop med vad jag själv tror på. Det hade känts konstigt att bli hämtad hos mina föräldrar och ”lämnas över” när jag redan har flyttat hemifrån och bott själv i flera år.

Något vi också valde att mixa ihop var den traditionella brudskålen. Jag gillar den syrianska traditionen att bröllopsgästerna möter upp brudparet när de anländer till mottagningen och att det spelas musik och dansas. Vi spelade bara en sång och sedan skålade vi med gästerna innan vi satte oss ner till bords. På det sättet lyckades vi behålla två traditioner =)

Du får aldrig glömma att ett bröllop ändå handlar om er och hur ni som par vill ha det så var lyhörda mot varandra och varandras önskemål.

2 kommentarer

  1. Hej Victoria! Tycker det har varit roligt att läsa dina inlägg angående ert bröllop och stort grattis till er!

    Det är nämligen så att jag ska gifta mig med en syrian och vi tänkte skippa det du skrev om att de hämtar mig från mina föräldrar, av många många anledningar! Men hur gjorde du då?

    Gjorde du dig iordning hemma och sen möttes alla i kyrka? Eller gjorde ni på något annat sätt?

    Massa lyckönskningar till er från en nervös blivande brud

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *