DIY Dregglisar

babybids1 Är det något jag inser mer och mer är att det kostar att ha barn. Små saker som inte kostar mycket per styck blir helt plötsligt en förmögenhet när du inser att du behöver ett dussintal av varje sak. Häromdagen var jag förbi Elodie details och köpte bland annat en hakklapp i deras fina turkosa mönster. Slutsumman var helt okej tills jag insåg att jag troligen behöver ett stort antal fler (både jag och mina bröder gillade att dregla ner oss så har en känsla av att mitt barn blir på samma sätt).

Som ni vet älskar jag att pyssla och göra saker själv och därför tänkte jag ge mig på att sy ett gäng dregglisar själv. Jag har en hel del ekologiska tyger kvar från tidigare projekt och på Stoff & Stil hittade jag plastad frotté till en billig peng att använda till. Så efter någon timma framför symaskinen har jag nu ett dussin dregglisar till bebisen för mindre än 20kr styck.

Här nedan ser du en enkel beskrivning hur jag gjorde mina. Kommentera gärna om det är något som är oklart i beskrivningen eller små tips från er som redan har barn.
20140625-141457-51297247.jpg 1. Du behöver: ett bomulls/jerseytyg (tyget med mönstret som utgör framsidan av dregglisen), plastad frotté och tryckknappar.
2. Jag ritade av mönstret från min hakklapp på ett papper och la till en centimeter i sömsmån. Klipp ut mönstret på både bomulls- och frottétyget. Nåla fast tyget räta mot räta.
3. Sy ihop tygen och lämna en öppning vid ändan. Vänd tyget ut och in och sy ihop öppningen antingen för hand eller med symaskin.
4. Sy fast knapparna på ändarna.
20140625-142313-51793293.jpg

1 kommentar

  1. Snyggt! 🙂 Och väldigt bra beskrivning. Även jag blev sugen på att sy dregglisar, trots att jag verkligen inte alls behöver det… Kanske ett uttryck för att det var alldeles för längesen jag dejtade min symaskin? 😉

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *