DIYäggskal av gips

IMG_6770Det var längesedan jag bjöd på ett diy-projekt men nu lagom till påsken kommer här ett tips på dekorering – nämligen äggskal av gips. Superenkelt att göra och blir fint att ha som dekorering mitt på påskbordet eller som jag på vår skänk. äggskal1 Du behöver: en ballong, gipsbindor och en sax.

Börja med att blåsa upp ballongen till den storlek du vill att ägget ska vara i. Jag hade i lite vatten i ballongen för att ge den tyngd. Sedan klipper du till gipsbindor, doppar dem i vatten och börjar ”klä” ballongen. Det behövs bara ett lager gips. Låt den torka, ta ut ballongen och ägget är klart. Jag klippte till kanterna för att ge den utseende av ett knäckt ägg.  äggskal

Ha i hyacinter, videkvistar eller bara låt dem stå för sig själva.

1 kommentar

  1. Jag gillar verkligen den här typen av ägg! Så fina i sin enkelhet. Har funderat mkt på att göra sånna, men det får bli till nästa påsk 🙂

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *