I matboxen

matlåda1Idag ska vi träffa hela föräldragruppen igen hemma hos en av mammorna för lunch och fika.

Det är inte bara blöjor och extra ombyte kläder som ska packas med i skötväskan. Numer ska mat, mellanmål, hakklappar och skedar också med. Jag köpte en liten frysväska som jag har i skötväskan som rymmer allt som har med måltiden och mat att göra. Så smidigt att slippa ta med hela stora Littlephant väskan när det ska ätas utan endast denna lilla.
matlåda

Här ser ni vad som finns i dagens väska: Barnmatsburk (kalvgryta med grönsaker blir det idag), klämmisar till mellanmål, hakklapp från Elodie details, skål från Design Letters, sked och en pipmugg. Till er som också har barn som vägrar flaska kan jag tipsa om att prova en pipmugg istället. Jag har tagit bort ventilen inuti då hon inte kan suga ur den annars och vi använder den till både vatten och välling. Man tager vad man haver =)

Ni som har barn och börjat med mat, vad har ni med er till era småttingar?

3 kommentarer

  1. Bra val av mat. Vi har en lika jämnårig grabb som din dotter (född i oktober). Vi brukatär plocka med frukt i burk till mellanmål eller kvällsefterrätt. Funkar jätte bra det med istället för klämmisar. Sen har vi med oss en burk med gröt, våran sover längre och bättre på gröten så han får den vid nattningen. Har märkt att gröten är mättande ☺️

  2. Gud vad smart med kylväskan! Jag brukar ha med Hipp’s grönsakssoppa med kött som också är en klämmis. finns bl.a. på ica Suverän som hel måltid när du saknar möjlighet att värma! Som mellanmål brukar jag även ibland ta med en banan & en avocado. Funkar fint att mosa ihop, då min dotter inte är så förtjust i enbart avocado. Tack för en fin blogg!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *