Pillfilt

IMG_4012 IMG_4047 Har sytt ytterligare en filt med pillband på. Ni kanske minns den här? Den här gången valde jag att ha ett mönstrat satintyg på ena sidan och på andra sidan har jag ett beige linnetyg på ena halvan och ett enfärgat tyg på andra halvan. Mellan har jag sytt dit breda och smala sidenband för Edessa att pilla på. Så mycket finare och mysigare den här filten blev.
pillfiltBeskrivningen kan du läsa här (link) men ovan har jag sammanfattat hur jag gjorde den här varianten med två tyger på ena sidan.

1. Jag använde mig av tre olika tyger och sidenband i olika färger och storlekar. Längden på alla sidenbanden är 12cm vilket motsvarar 5cm dubbelvikt efter att de har blivit fastsydda. Längden på täcket avgör du själv. Min är i storleken 110cm x 150cm. (Förtydligande: det mönstrade tyget är i 110x150cm, det beiga är i 110 x 100cm och det turkosa är i 110 x 50cm)
2. Nåla fast sidenbanden dubbelvikta mot ena kortsidan av rätsidan på tyget med ändarna mot varandra.
3. Nåla sedan fast det andra tyget räta mot räta med sidenbanden emellan.
4. Sy ihop. När du viker upp tyget ska du ha rätsidan och sidenbanden uppåt. Nu är det bara att följa den andra beskrivningen hur du syr fast vadden och baksidan av filten.IMG_3863

3 kommentarer

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *