DIY Baby Bloomers

baby bloomersFör ett tag sedan sydde jag ett par volangtrosor, eller bloomers som de också kallas, och det har hunnit bli ett par stycken nu. De är ju så fina och väldigt praktiska nu under sommaren. Både i sin egen enkelhet men även under en klänning. Det var ett tag sedan jag hade ett diy-projekt här på bloggen, därför tänkte jag dela med mig av en väldigt enkel beskrivning av hur jag gjort. Hoppas du gillar’t!diy bloomers1. Du behöver tyg (jag använder mig av ett satintyg som är mjukt men det går lika bra att sy i bomullstyg), sax, nålar, resårband och symaskin.
2. Jag gjorde ett mönster av ett par gamla volangtrosor jag hade hemma (finns många gratismönster på nätet annars). Du behöver två bakdelar och två framdelar och sedan klippte jag ut två remsor till volanger ca 10cm längre än bakstycket. Du behöver alltså dubbla delar av det utklippta mönstret.
3. Börja med att sy ihop framstyckena mitt fram räta mot räta. Nåla bakstyckena och sy ihop mitt fram räta mot räta.
4. Sy en rynktråd i ovankant på volangen (jag syr en sicksack söm längs med hela långsidan, drar i en tråd på en sidan för att rynka tyget).
5. Såhär ser det ut.
6. Nåla fast volangremsan räta mot räta på bakstycket där du vill att volangen ska sitta. Nedersta delen på volangen ska vara vänd uppåt
7. Nåla fast den andra remsan på samma sätt. Det är en smaksak hur tätt och högt upp du väljer att placera volangerna. Pressa ner volangerna med strykjärn så rätsidan ligger uppåt.
8. Nåla ihop fram- och bakstycket längs sidorna och sy ihop. Sy ihop ihnnerbensömmen räta mot räta.
9. Fålla överkanten av trosan och trä igenom ett resårband. Fålla benen och trä igenom ett resårband.
10. Färdig volangtrosa.
11. Du kan variera både bredd och antal volanger.
IMG_3190

2 kommentarer

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *