Tankar om barnrummet

IMG_0786Här ser ni en del av Edessas lilla barnhörna som hon har för tillfället. Inte mycket mer än hennes säng, en sängmobil, klädhängare (syns ej på bild) och korg för kuddar/gosedjur. Det har ändå varit fullt tillräckligt för en liten bebis men nu börjar hon (och hennes saker) ta allt större plats och jag bara längtar efter att kunna få ge henne ett eget rum. Jag får en del frågor hur jag tänker kring inredning av Edessas barnrum. Även om vi inte har flyttat än har jag många tankar och ideér för hur jag vill att det ska se ut. Här nedan har jag samlat några tankar som är aktuella just nu men allt sånt kan ändras beroende på vilken typ av hus vi köper. Och storleken på rummet givetvis. Och mitt inredningshumör =)
barnrumSom väggfärg har jag länge velat mellan grått, vitt och tapeten Kaspar från Sandberg men nu landat i en dov grå/puder/rosa färg och till det ljusa trägolv. Jag har även Ellos matta Joanna liggandes hemma som väntar men har inte bestämt mig än om den ska in i barnrummet eller ett annat rum.

barnrum1I ett av hörnen ska Tipi tältet från Granit stå tillsammans med de tjocka plädarna och kuddarna från Numero 47. Kanske även en vimpel från samma märke. sovrum4

Vid en sida ska sängen från Sebra stå bäddad i sängkläderna från Garbo&Friends och med en sängmobil jag knåpat ihop (hur många sängmobiler kan man tillverka kanske ni undrar nu) Sängen är verkligen så fin och jag är så glad att mina föräldrar köpte den i present åt Edessa. Har varit sugen på att måla den grå men nu när inte väggarna ska vara vita tror jag ändå den får vara kvar i originalfärg.
sovrum3I andra hörnan vill jag ha en massiv garderob gärna målad i någon dov pudrig eller grå färg. Detta förutsätter givetvis att det är ett stort rum annars får jag nog nöja mig med en mindre byrå. Har även önskat mig en liten gungstol till Edessa (den här är från Jollyroom) och så ska hennes koffertar som förhoppningsvis rymmer de flesta leksaker också in. Sedan har jag mycket småplock också men detta är mina tankar i stora drag. Sedan får vi se vad maken och dottern tycker också. I dagsläget vill jag gärna att hon leker där jag ser henne och har koll därför känner jag att hennes sovrum mer ska vara en lugn plats där både hon och jag kan mysa.

Bilderna finns på mitt pinterestkonto där jag även samlat annan inspiration.

1 kommentar

  1. Det är så himlans skoj att få planera och drömma angående just barnrum! Jag har svårt att finna fina tavlor,poster eller någon vägprydnad till det kommande barnrummet,har du något att tipsa om?

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *