Babyprodukter

IMG_7931Innan Edessa föddes köpte jag hem en hel del ekologiska och naturliga produkter avsedda för barn. Dels baby-serien från Burt’s Bees och en del av serien från Sophie la girafe. Mycket av det vi ger Edessa vare sig det är mat, produkter eller kläder försöker vi, så långt det går, hålla ekologiskt och naturligt. Jag har fått några frågor om vad jag tycker om serien och vilka produkter vi använder så här kommer en recension.

En del av produkterna har använts flitigt av både mig och Edessa men jag måste erkänna att de flesta tuberna fortfarande är oöppnade. Ett spädbarn behöver verkligen inte såhär många produkter. Det behövs inte mer än olja och eventuellt tvål och då vi dessutom bara badade Edessa en gång i veckan gick det inte åt mycket. På grund av allergin använde jag även kallpressad olivolja i stor utsträckning och numer har vi även två salvor på recept.

De produkter jag använder är:

  • Burt’s Bees flytande tvål. Den här har jag använt från första gången vi badade Edessa tills nu. Tycker att den avlägsnar smuts bra utan att göra huden torr efteråt. Extra viktigt eftersom hon har känslig hud så den här är jag mer än nöjd med. När vi åker till NY ska jag köpa med mig en större flaska hem.
  • Burt’s Bees salva för irriterad hud. Påminner om idominsalva och fungerar bra till röd rumpa, däremot tycker jag att inotyolsalvan är mer effektiv i jämförelse med denna.
  • Sophie la girafe babyolja. Varvar denna och kallpressad olja att smörja in henne med efter badet. Olja har en tendens att ligga kvar ovanpå huden men jag tycker att den här sjunker in och gör huden len. Efter tvålen använder vi den här mest.
  • Sophie la girafe bodylotion. Den här använder jag själv då Edessa har en mjukgörande kräm på recept och jag tycker att den är riktigt fet och bra.
  • Sophie la girafe bitleksaker. Om ni inte har dessa så införskaffa de nu. Edessa älskar både giraffen och bitringen, särskilt nu när tänderna kliar. Helt klart värt pengarna och så känns det extra bra att det är ”bra” plast hon biter på.

De andra produkterna som ansiktskräm, fler oljor och handtvålar tror jag kommer komma till användning senare när hon blir större men nu när hon fortfarande är ett spädbarn (och dessutom knappt har något hår på huvudet) räcker det gått och väl med tvål, olja och mjukgörande kräm.

2 kommentarer

  1. Tack för recensionen:) Jag har funderat på Sophie la girafe produkterna men har inte provat ännu.. Älskar oljan och lotionen från Burt´s bees men flytande tvålen har jag missat helt.. Vart hittar man den? Håller annars med om att de inte behöver särskilt mycket produkter ibörjan men ibland behöver man ju prova sig fram lite vad som funkar och så, så det är super att läsa vad andra provat och tycker. Tummen upp:)

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *