Råd om golv

IMG_8178Förra gången jag frågade om råd kring golv fick jag väldigt bra synpunkter från er som jag tackar för, därför tänkte jag fråga om tips igen. Vi har bestämt oss för att inte byta ut golvet utan att slipa det och har nu fått två olika prover på oljad parkett från vår hantverkare då vi ändå är inne på ljusa golv. Överst i bilden ser ni orginalparketten ( i huset är det dock gulare än denna) och nedan är två vitlaserade golv. Det lutar åt det första färgprovet (mellersta i bilden) men jag är rädd att smuts och liknande kommer att synas mycket med detta golv samt att jag är osäker på hur färgen håller. Någon av er som har målat golven och har erfarenhet av detta?

2 kommentarer

  1. Vi har precis haft golvslipare här förra veckan och gjort våra ekgolv infärgade med vitt pigment (?) och sen hårdvaxolja på. Love, love, love it! En härlig matt träyta – och ljuset nu i rummen av det vita!!! Alltså älskar! Ja kanske vi får dammsuga lite oftare (har både hund och bebis), men lätt värt det!!!

  2. Jag personligen tänker praktiskt. Man ska nog inte göra det svårare för sig, att dammsuga ofta kan faktiskt vara jobbigt i längden. Ta något mittemellan mot det ”träiga” och ljusa hållet. När vi renoverade badrummet valde jag gråbeige till väggarna, badrumsmöblerna och mellan mörkt grått till golvet och detta gör att man aldrig kan se vattendroppar och damm, tro mig, det hjälper mycket!
    Det tredje färgvalet verkar fint och praktiskt, Är det åt det gråa hållet?

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *