Min Edessa

De här sista dagarna innan vi går från att vara tre till fyra njuter jag extra mycket av att umgås med min Edessa. Min 2,5 åring som är den mest roliga och omtänksamma lilla tjejen. Ska alltid trösta om någon kompis är ledsen och fråga ”är det bra?”. Väldigt bestämd och envis är hon också och ska göra allting själv. Älskar att sjunga, läsa böcker och dansa men är fortfarande väldigt blyg i nya miljöer och väldigt mammig när hon känner sig osäker.

Efter tvåårsdagen släppte verkligen talet för henne och nu pratar och sjunger hon för fullt. Nästan så att jag knappt minns hur det var innan hon pratade. Jag blir alltid lika förundrad över hur mycket hon faktisk kan och förstår. Hon är otroligt snabb på att memorera saker och kan alla böcker och låtar utantill, ordagrant. Häromdagen kom hon hem med en teckning hon gjort på förskolan och berättade att hon hade målat med gul, röd och lila färg och det heter också yellow, red och purple. När slutade hon vara min bebis frågar jag mig ibland?

Mitt hjärta smälter varje gång hon säger Inti hayati (du är mitt liv) på arabiska och ibland har jag svårt att tro att denna fantastiska lilla tjej är min.

Sån tur att just jag fick bli din mamma Edessa!

Lämna ett svar