En titt in i lekrummet

Edessa och Rasmus hänger vid poolen på hotellet där vi bor i några dagar medan jag och Elliot passar på att vila. Vädret är inte det bästa idag så det är tur att det finns aktiviteter på hotellet att roa Edessa med.

Innan vi ger oss iväg på dagens utflykt tänkte jag visa er en liten titt in i lekrummet. Som jag skrivit om tidigare gjorde jag om kontoret på nedervåningen till ett lekrum istället och än så länge har det varit rätt beslut. Leksakerna håller sig hyfsat på ett våningsplan men framförallt kan Edessa leka samtidigt som vi har uppsikt över henne och kan laga mat m.m. Jag passade på att måla om rummet när vi ändå var igång med att göra om det. Tidigare var det en kall grå färg som inte kändes särskilt rolig i ett barnrum. Här är rummet målat med Beckers Lin som är en mjuk beige nyans. Som alltid med färgkoder gäller det att provmåla innan för att se hur färgen ser ut i just ditt rum.

Barnbordet är från Jabadabado och stolarna i furu är från Ikea. Kroklisten är från Granit och rymmer alla fina tygpåsar med små leksaker i. En av Edessas favoriter är dessa träklossar som hon gillar att stapla på varandra och bygga torn av. Nu när hon har lärt sig siffrorna och börjar lära sig alfabetet tycker hon också att det är kul att rada upp dem i ordning. Bästa leken är väl ändå när hon kan lära sig något samtidigt =)

Lekbänken kan jag inte ta någon cred för utan den har vi kopierat från grannen som har gjort en liknande och vi är så himla nöjda med den här lösningen som både ger bra förvaring och bra lekyta. När kusinerna var över satt de fyra stycken här och lekte och ritade utan problem. Lådorna rymmer i princip alla leksaker och alla pysselgrejer. Och dessa tavellister är ni ju bekanta med. Känns som att vi har dem i varenda rum men tycker att det blir så fint att ställa de finaste böckerna på dem och få in lite färg i rummet. Andra sidan av rummet har jag inga bilder på ännu så det får komma i ett senare inlägg när vi är hemma och jag kan fota.

Hoppas ni får en fortsatt trevlig dag!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *